EGNE ARTIKLER
FØRSTE SAMLING
LIGE ET ORD OM EGNE ARTIKLER:
Den indlagte tekst i billedet herover har jeg valgt fordi jeg ønsker at buddet om at elske og ære Gud skal være overordnet over alt, der skrives på denne hjemmeside. Enhver, de kender sin Bibel ved at Jesus så fortsætter med ordene ”Men der er et andet (bud), som står lige med det: Du skal elske din næste som dig selv. På de to bud hviler hele loven og profeterne”. Men hvordan giver kristen næstekærlighed sig så ud?
Du kan se mit svar ved at klikke her.
Selv om moriel.dk egentlig blev grundlagt for kun at publicere andres undervisning er det gået sådan at jeg løbende har følt mig inspireret til at skrive artikler selv, og tilføje dem til siden. Det voksede og voksede, og antallet af undersider kom op på over 200, som jeg fordelte på siderne med internetadresserne ovm1.dk, ovm2.dk, ovm3.dk og ovm4.dk, og kaldte dem "egne artikler første samling”, "egne artikler anden samling”, ”egne artikler tredje samling”, og "egne artikler fjerde samling”, af økonomiske årsager måtte jeg dog overveje at bortspare ovm3.dk (egne artikler tredje samling), og gik så i gang med at samle artiklerne, der lå i ovm3.dk i et menupunkt i ovm1.dk kaldt ”tidligere 3. samling", Da jeg havde fået flyttet nogle af artiklerne lykkedes det mig dog at finde penge til at opretholde ovm3.dk så jeg stoppede med flytteprocessen. De artikler jeg inden da nåede at flytte kan findes i en nedfaldsmenu, der fremkommer, når man holder musen hen over menupunktet "tidligere 3. samling”. I forbindelse med flytningen gik jeg disse artikler ”lidt efter i sømmene”. så det blev en lidt tidkrævende omgang, som jeg tror og håber var indsatsen værd.
JESU MAGNA CARTA
Den engelske kong John indførte i 1215 det berømte Magna Carta, som kom til at danne grundlag for engelsk lov (altså loven i hans kongerige)
Vor konge (Jesus) har også en ”Magna Carta”. Det er bjergprædikenen, som vi læser i Matt. Kap. 5-7 og i de andre synoptiske evangelier. Heri beskriver Jesus reglerne for livet i Hans rige.
Det var bjergprædikenen de første menigheder studerede for at klarlægge hvordan livet i menighederne skulle forme sig, og det bør vi også gøre, vi der kalder os kristne i dag. Hvis vi står sammen og støtter hinanden i at leve vort liv efter Jesu ”Magna Carta”, så kan vi måske blive det, som Gud havde tænkt sig med kirken: At være lys og salt, der bidrager til at holde vort samfund friskt og sundt.
Jo mere kirken kommer til at ligne samfundet vi er en del af, jo mindre kraft får vi til at påvirke samfundet, for hvordan kan noget der er det samme, som samfundet ændre samfundet?1 Eller, som Jesus udtrykte det i Matt 5,13: ”I er jordens salt; men hvis saltet mister sin kraft, hvad skal det da saltes med? Så duer det kun til at kastes ud og trædes ned af mennesker”.
Hvis kirken opfører sig på en måde, der mishager Gud, så er der en reel mulighed for at Han kaster os ud for at blive trådt ned af mennesker, eller, som der står i Rom 11,21:Thi når Gud ikke har skånet de naturlige grene, så vil han heller ikke skåne dig.
Altså: eftersom Gud ikke skånede Israel, når de var ulydige, så vil Han heller ikke skåne en ulydig kirke.
1 Et eksempel: Hvis man har to bøtter med ens grøn maling og ønsker at gøre den ene lidt lysere,
så kan man ikke gøre det ved at hælde noget maling fra den anden over i.
Man bliver nød til at bruge en anden farve. Hvis vi på en prik ligner samfundet omkring os,
så kan vi ikke øve forvandlende indflydelse på samfundet.